Makeup Brush Care

Makeup Brush Care

Φροντίζεις τα πινέλα σου; Φροντίζεις το πρόσωπό σου!

Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι αφήνει τα σημάδια του στο πρόσωπο μας. Τόσο ο ήλιος όσο και το αλάτι που καίει πάνω στο δέρμα μας, το skin care που δεν τηρούμε και με τόση ευλάβεια γιατί “καλοκαίρι είναι βρε παιδί μου” έχουν κι αυτά το ρόλο τους στην εμφάνιση ανεπιθύμητων επισκεπτών, όπως σπυράκια, περισσότερο σμήγμα, εξανθήματα κλπ.

Σήμερα μιλάμε για άλλον έναν παράγοντα που συμβάλλει στην εμφάνιση των επισκεπτών αυτών και είναι τα πινέλα του μακιγιάζ!

Μήπως θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που έπλυνες τα πινέλα σου; Αν χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να θυμηθείς, δεν είσαι η μόνη στον κόσμο. Το 39% όσων χρησιμοποιούν πινέλα μακιγιάζ τα πλένουν λιγότερο από μια φορά τον μήνα. Και το 22% παραδέχεται ότι δεν το έχει κάνει ποτέ! Σοκ!

Ήξερες ότι ένα βρώμικο πινέλο μπορεί να προκαλέσει εκτός από κακό αποτέλεσμα στο blending του makeup σου και δερματικά προβλήματα;

Αυτά τα δύο στοιχεία κάνουν το συστηματικό τους πλύσιμο απαραίτητη διαδικασία στη ρουτίνα σου!

True story! Τα πινέλα αποτελούν την προέκταση των χεριών μας και ναι είναι βασικό θέμα υγιεινής, που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν με σοβαρότητα! Είναι κομμάτι στην διαδικασία της beauty routine μας. Καθαρίζοντας τα άλλωστε παρατείνεις τη διάρκεια της ζωής τους (άρα δεν χρειάζεται να τα αλλάζεις πολύ συχνα)  αλλά και το πιο σημαντικό, προστατεύεις την επιδερμίδα σου!

Στις τρίχες των πινέλων (συνθετικές ή φυσικές) συσσωρεύονται υπολείμματα χρωστικών από το μακιγιάζ, σμήγμα και νεκρά κύτταρα από το δέρμα και φυσικά πολλή σκόνη. Έτσι δημιουργείται το κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων και ακάρεων (ορατών μόνο με το μικροσκόπιο).

Μakeup artists και δερματολόγοι επιμένουν ότι τα πινέλα πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ειδικά αν τα χρησιμοποιούμε συχνά. Κάποια πινέλα βέβαια, χρειάζονται πιο συχνό καθαρισμό, καθώς τα βακτήρια αναπτύσσονται πιο γρήγορα σε υγρά παρά σε ξηρά περιβάλλοντα. Για παράδειγμα, τα πινέλα για foundation είναι πιο πιθανό να συγκεντρώνουν περισσότερους μικροοργανισμούς σε σχέση με τα πινέλα για πούδρες σε μορφή σκόνης. Τα πινέλα για τα μάτια χρειάζονται πλύσιμο σε πιο αραιά διαστήματα (πχ δύο φορές τον μήνα).


Step 1: Πλύσιμο

Βαθύς Καθαρισμός με Υγρό Σαπούνι

Ξεκίνα με ένα αντιβακτηριδιακό κρεμοσάπουνο χεριών που καθαρίζει και απολυμαίνει  ή ένα απαλό παιδικό σαμπουάν.

Αν το πινέλο ή το σφουγγάρι είναι εντελώς κολλημένο με υλικό foundation, σιλικόνες και λάδια, το προϊόν που μπορεί να «κάνει θαύματα» και ένα σαπούνι πιάτων για την απολίπανση. Ναι, δεν σου κάνουμε πλάκα. Θέλει προσοχή, όμως. Τα καθαριστικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ ή περιέχουν σκληρούς διαλύτες, μπορεί να χαλαρώσουν την κόλλα που κρατά το πινέλο ενωμένο, επηρεάζοντας τελικά τη διάρκεια ζωής του.

-Με χλιαρό νερό βρέξε το πάνω μέρος των  πινέλων που χρειάζονται καθαρισμό μέσα στην παλάμη των χεριών σου.

-Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ και τη συσσωρευμένη σκόνη από τις τρίχες.

-Ξέπλυνε πολύ καλά, απομακρύνοντας μέχρι και τα τελευταία υπολείμματα.

-Αν θέλεις να προστατέψεις τα χέρια σου από την διαδικασία, μπορείς να φορέσεις γάντια και να χρησιμοποιήσεις “στρώμα καθαρισμού”. Μπορείς να βρεις τέτοιου είδους εργαλεία καθαρισμού πολύ εύκολα με ένα research.

Step 2: Στέγνωμα

-Στράγγιξε και ίσιωσε τις τρίχες.

-Τοποθέτησε τα πινέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

- Απόφυγε να βάλεις τα πινέλα όρθια σε ένα ποτήρι, γιατί υπάρχει η πιθανότητα το νερό να στάξει στην ξύλινη λαβή και να χαλάσει το υλικό ή να αφαιρεθεί η κόλλα που ενώνει τη λαβή με τις τρίχες του πινέλου.


Infinity Καθαριστικό πινέλων


Μπορείς πάντα να έχεις μαζί σου αυτό το spray για τις φορές που δεν μπορείς να κάνεις την παραπάνω διαδικασία. Καθαρίζει, αποστειρώνει και αποκαθιστά τις ίνες του πινέλου, διατηρώντας τη χρηστικότητα του!

Θυμήσου:
Εάν ένα πινέλο αρχίσει να ρίχνει υπερβολικά τις τρίχες του, αυτό είναι ένα σημάδι ότι ίσως έχει έρθει ή κοντεύει η ώρα να το αντικαταστήσεις. Όμως να είσαι σίγουρ@ ότι έαν φροντίζεις όπως πρέπει και με συνέπεια τα πινέλα σου, αυτά μπορεί να διαρκέσουν για χρόνια! Πολλά πινέλα άλλωστε με την πάροδο του χρόνου φαίνεται να γίνονται καλύτερα και πιο απαλά.

-Περιποιήσου τα πινέλα σου όπως περιποιείσαι τα μαλλιά σου!
Αν και μπορεί να σου μοιάζει αγγαρεία, τα οφέλη μιας τέτοιας διαδικασίας επηρεάζουν αποκλειστικά εσένα. Είναι ο έμμεσος τρόπος να φροντίζεις την υγεία της επιδερμίδας σου!

Μια φορά την εβδομάδα είναι το ιδανικό για τον καθαρισμό των πινέλων σου ώστε αυτά να σου δίνουν την μέγιστη απόδοση στην ποιότητα του μακιγιάζ σου αλλά και για να εξασφαλίσεις την υγιεινή του προσώπου σου!

It’s Up to You!

Από την ομάδα της Infinity Greece Team!