Μάθε πώς να αφαιρείς τα σκουρόχρωμα ματ κραγιόν

Μάθε πώς να αφαιρείς τα σκουρόχρωμα ματ κραγιόν

Αν είσαι κι εσύ λάτρης των σκούρων αποχρώσεων στα χείλη, καλωσήρθες στο σημερινό blog post!

Fun Fact:
Τα σκουρα ματ κραγιόν αγαπούν πολύ τα χείλη, γι’ αυτό και δεν θέλουν να τα αποχωρίζονται με τίποτα! 

Ένα σκούρο κραγιόν βγάζει την diva που έχεις μέσα σου και ναι, όλοι έχουμε ερωτευτεί τα έντονα κόκκινα, καφέ, μωβ ή (οι πιο τολμηροί) τα μαύρα κραγιόν. Όλα κυλούν φανταστικά μέχρι την στιγμή που πρέπει να το αφαιρέσουμε! Ειδικά στην περίπτωση που πρόκειται για ματ υγρό lipstick, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο dark!

Τα καλά νέα είναι πως ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν οι τρόποι να αφαιρέσουμε ένα πολύ σκούρο κραγιόν με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία!

Πάμε να δούμε πώς!

Ντεμακιγιάζ
Διάλεξε ένα ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι σχεδιασμένο κατά προτίμηση για αδιάβροχα προϊόντα. Είναι μια ιδανική επιλογή για σκούρα, ματ κραγιόν. Μούλιασε ένα βαμβάκι, πίεσε το στα χείλη σου, κράτησέ το για λίγα δευτερόλεπτα και μετά σκούπισέ το απαλά προς το κέντρο των χειλιών (προσοχή: όχι προς τα έξω ).

Λάδι
Σε περίπτωση που βρεθείς χωρίς κανένα ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ (σε όλους μας έχει συμβεί)  πρέπει να κατευθυνθείς στην κουζίνα ολοταχώς. Το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο ή το λάδι αβοκάντο θα διασπάσουν πολύ εύκολα οποιοδήποτε κραγιόν ενυδατώνοντας ταυτόχρονα τα χείλη σου. Είναι σημαντικό να επιλέγεις τρόπους και εναλλακτικές που δεν στερούν την ενυδάτωση και την απαλότητα των χειλιών σου.

Scrub χειλιών
Συνήθως η κατάσταση σκουραίνει όταν έχεις αφαιρέσει το μεγαλύτερο κομμάτι αλλά έχουν μείνει αυτά τα μικρά υπολείμματα που δεν λένε να αποχωριστούν τα χείλη σου για κανεναν λόγο. Ειδικά σε ξηρά χείλη αυτό συμβαίνει 100% . Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση είναι το scrub χειλιών. Υπάρχουν πολύ καλά scrub εκεί έξω γι αυτή τη δουλειά αν όμως δεν έχεις ένα από αυτά μπορείς να αναμείξεις ζάχαρη και λάδι καρύδας και να φτιάξεις το πιο cool homemade lip scrub!


Μην ξεχνάς ότι είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις ένα αξιόπιστο και ποιοτικό ματ κραγιόν, ώστε να εξασφαλίσεις την υγεία των χειλιών σου. Σκοπός δεν είναι να αφαιρέσεις ένα σκληρό ματ κραγιόν και να ξεράνεις τα χείλη σου. Τα χείλη μας χρειάζονται εξίσου φροντίδα με το υπόλοιπο πρόσωπο μας!

Now you know!

Από την ομάδα της Infinity!